Doku iyileşmesinde temassız bir tedavi yöntemi olan 'süper indüktif' sistem bel ve boyun fıtığı, diz kireçlenmelerinde yüzde 87 oranında ağrıda azalma elde edilebiliyor. Cihaz frekansa özel ağrı yönetimi sayesinde, akut, subakut ve kronik tüm ağrıların tedavisinde endikedir. Analjezik mekanizma, her biri farklı frekans aralıklarında tedavi gerektiren 3 farklı ağrı kontrol teorisine dayanır. Bu sayede, tüm ağrılı sorunlarda hızlı ve etkin sonuç vermektedir.
Süper indüktif sistemin yenilikçi elektromanyetik alan oluşturma teknolojisi ile insan vücudunda doku iyileşmesi sağlayabiliyor. Bu şekilde bel ve boyun fıtığı, diz kireçlenmelerinde yüzde 87 oranında ağrıda azalma elde edilmektedir. Özellikle ödemli bölgelerin tedavisinde, kırık iyileşmesinde, kas güçlenmesini gerektiren durumlarda oluşturduğu elektromanyetik alan ile yoğun ve etkin bir tedavi sunmaktadır. Bölgeye odaklanarak yaklaşık 10 santim derinliğe kadar etkinliğini göstermektedir. Bu şekilde kalça ve bel gibi ulaşılması zor bölgelerde de etkin ve başarılı bir tedavi elde edilmektedir. Diğer üstünlüğü ise tek bir cihaz ile tüm tedavi protokollerinin elde edilmesi ve bu esnada cihazın kişinin vücudunda temas etmeyerek tedavi uygulanmasıdır. Uygulama bölgesinde nöromusküler kavşağı uyararak bir depolarizasyon yaratır. Bu depolarizasyon kas kontraksiyonlarıyla sonuçlanır. Eklem kapsülü çevresindeki kasların tekrarlı kontraksiyonuyla eklem mobilize edilir. Bu tekrarlı kontraksiyonlar, manuel eklem mobilizasyonu gibi bir etkiye yol açarak eklem hareket açıklığını artırır. Nöromusküler dokulara iletilen elektromanyetik enerji, sinir depolarizasyonu ve kas kontraksiyonlarına neden olmaktadır. Geniş frekans ayar sistemi sayesinde kas fasilitasyonu veya kuvvetlendirme etkisi ortaya çıkar. Süper İndüktif Sistemin bu etkisi de diğer tüm etkilerinde olduğu gibi temassız ve kıyafetler üzerinden sağlanabilecek yapıdadır. Artmış kas tonusunun inhibisyonu için ilgili merkezlerin spinal seviyede uyarılması gerekmektedir. Cihaz, spastisiteye yol açan merkezi motor problemlerin tedavisinde endikedir ve spastisiteyi ortalama 4 – 24 saat arasında azaltarak rehabilitasyon için uygun koşulların sağlanmasına yardım eder.
Süper indüktif sistem tedavisinin özellikle uygulandığı rahatsızlıklar arasında bel ve boyun fıtıkları, omuz kas yırtılmaları, fibromiyalji, kırık iyileşmesi, sinir zedelenmesi, solunum problemleri, tenisçi dirseği, topuk dikeni, tendinit, epikondilit, tuzak nöropatiler, eklem kireçlenmeleri, disk patolojileri, ameliyat sonrasında eklemlerdeki fonksiyon kayıpları, felce bağlı olarak oluşan kas gerginlikleri ve kas güçsüzlüğü bulunmaktadır.
Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…