Hilmi YOL
Köşe Yazarı
Hilmi YOL
 

Umutlarım kaldı 2025 bahara

Bir anda gündemden düşmüş olacak ki, açıklanan hububat fiyatları bile kanıtlar durumda. Geçtiğimiz yıl Tarım Bakanımız Aksaray belediye başkanlarını toplamış ve Aksaray tarımını masaya yatırmıştık. Toplantıda bizzat yer almam vesilesiyle, toplantı sonu umutlu bir şekilde Başkentten ayrıldım. Toplantıda bölgemizdeki su sorunu dile getirilmiş, çözüm önerileri sunulmuş ve bir karara varılmıştı. Özellikle Konya ovasında az su isteyen hububat ve benzeri ürünlerin ekimi için çiftçi teşvik edilecek, gerekirse hububata fazla para ödenecek, destekleme fiyatları artırılacak ve hububat ekimine çiftçi teşvik edilecekti. Bunun yanında daha fazla su isteyen yeşil ürünlerin ekimi kısıtlanacaktı. Zaman içerisinde bölgeye su getirilmesi için projeler uygulanacaktı.   Çalışma 2024 bahar sezonu ile birlikte başlayacaktı. Hatta Ankara dönüşü, zafer kazanmış edasıyla bu durumu önüme gelen herkese ballandıra ballandıra anlatmıştım. Ama gelinen noktada planlananın hiç birinin olmadığını gördük . En azından bu sene için. Gerçekten çok çok ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. En azından su konusu sık sık gündeme getirilmeli. Yapılması planlanan projeler bir yıl daha ertelendi. Gelecek nesillerimiz için bir yıl daha kaybımız var. Bu durumun siyaseti, görüşü, partisi olmaz. Herkes elini taşın altına koymalı. Yoksa iş işten geçmiş olacak.  Elalem ne der? El alem ne derse desin, siz kendinize bakın. Dünya ekonomik bir krizin ortasında, Ülkemizde bu durumdan ciddi derecede etkilenmektedir. Hükümet bile çareyi tasarrufta bulmuş olacak ki tasarruf yoluna gitti. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğünler başlamış durumda. Aynı zamanda matbaa işletmeciliği yaptığımız için bir çok düğün sahibi tatlı telaş öncesi bize uğruyorlar. Hepsinin ortak söylemi düğünün çok masraflı olması.   Eşyası, altını yemeği derken … Bazılarına “düğünü ekonomik yapmaya çalışın” önerisinde bulunduğumuz zaman,  “Nasıl yapacağız. Eşyalar mecburi, altın mecburi, birde yemek var” Yemeği vermesek, millet  bir yemekten kaçtı diye lafını eder” diyorlar. Düğün yapmak basit bir olay değil. Gerçekten bir ailenin bütçesinde ciddi bir açıklığa neden oluyor. Düğünde misafiri ağırlamak, yemek vermek güzel bir uygulama. Fakat ekonomisi zayıf olan ailelerin yemek vermemesini yadırgamamak lazım. Ekonomisi iyi olan yemek verebilir. Yemek vermeyecek durumda olupta “elalem ne der” diye şartlarını zorlayan borca giren aileler olduğunu unutmayalım. Lütfen bir düğün sahibini düğünde yemek vermedi diye yargılamayalım.
Ekleme Tarihi: 13 Haziran 2024 - Perşembe

Umutlarım kaldı 2025 bahara

Bir anda gündemden düşmüş olacak ki, açıklanan hububat fiyatları bile kanıtlar durumda.
Geçtiğimiz yıl Tarım Bakanımız Aksaray belediye başkanlarını toplamış ve Aksaray tarımını masaya yatırmıştık. Toplantıda bizzat yer almam vesilesiyle, toplantı sonu umutlu bir şekilde Başkentten ayrıldım.
Toplantıda bölgemizdeki su sorunu dile getirilmiş, çözüm önerileri sunulmuş ve bir karara varılmıştı.
Özellikle Konya ovasında az su isteyen hububat ve benzeri ürünlerin ekimi için çiftçi teşvik edilecek, gerekirse hububata fazla para ödenecek, destekleme fiyatları artırılacak ve hububat ekimine çiftçi teşvik edilecekti. Bunun yanında daha fazla su isteyen yeşil ürünlerin ekimi kısıtlanacaktı. Zaman içerisinde bölgeye su getirilmesi için projeler uygulanacaktı.  
Çalışma 2024 bahar sezonu ile birlikte başlayacaktı.
Hatta Ankara dönüşü, zafer kazanmış edasıyla bu durumu önüme gelen herkese ballandıra ballandıra anlatmıştım.
Ama gelinen noktada planlananın hiç birinin olmadığını gördük . En azından bu sene için.
Gerçekten çok çok ciddi bir sorunla karşı karşıyayız.
En azından su konusu sık sık gündeme getirilmeli. Yapılması planlanan projeler bir yıl daha ertelendi.
Gelecek nesillerimiz için bir yıl daha kaybımız var.
Bu durumun siyaseti, görüşü, partisi olmaz.
Herkes elini taşın altına koymalı.
Yoksa iş işten geçmiş olacak.

 Elalem ne der?
El alem ne derse desin, siz kendinize bakın.
Dünya ekonomik bir krizin ortasında,
Ülkemizde bu durumdan ciddi derecede etkilenmektedir.
Hükümet bile çareyi tasarrufta bulmuş olacak ki tasarruf yoluna gitti.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğünler başlamış durumda. Aynı zamanda matbaa işletmeciliği yaptığımız için bir çok düğün sahibi tatlı telaş öncesi bize uğruyorlar.
Hepsinin ortak söylemi düğünün çok masraflı olması.  
Eşyası, altını yemeği derken …
Bazılarına “düğünü ekonomik yapmaya çalışın” önerisinde bulunduğumuz zaman, 
“Nasıl yapacağız. Eşyalar mecburi, altın mecburi, birde yemek var”
Yemeği vermesek, millet  bir yemekten kaçtı diye lafını eder” diyorlar.
Düğün yapmak basit bir olay değil. Gerçekten bir ailenin bütçesinde ciddi bir açıklığa neden oluyor.
Düğünde misafiri ağırlamak, yemek vermek güzel bir uygulama. Fakat ekonomisi zayıf olan ailelerin yemek vermemesini yadırgamamak lazım.
Ekonomisi iyi olan yemek verebilir.
Yemek vermeyecek durumda olupta “elalem ne der” diye şartlarını zorlayan borca giren aileler olduğunu unutmayalım.
Lütfen bir düğün sahibini düğünde yemek vermedi diye yargılamayalım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve eskilgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.