Hilmi YOL
Köşe Yazarı
Hilmi YOL
 

Eğitim ve Eskil

Eskil haftabaşı iki güzel etkinliğe av sahipliği yaptı. Aksaray valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray milletvekili Cengiz Aydoğdu ve bir çok ismin katılımıyla, Eskil eğitiminin inşaatında kilit taş görevi görecek iki eğitim kurumunun açılışı yapıldı. Birisi hayırsever Murtaza Yarar tarafından yaptırılan 4-6 yaş arası Kuran Kursu'nun açılışı, bir diğeri ise yine bir hayırsever isim olan Ali, Ermiş tarafından inşaatına başlanılan Ali Ermiş ilkokulu temel atma töreni. Eskil bir çok programa ev sahipliği yaptı. Bütün programların içinde en önemlileri bunlar. Çünkü eğitime yatırım geleceğe yatırımdır. Ekonomi bir şekilde düzelebilir.  Tarımdaki sıkıntı bir şekilde giderilebilir. Ama ahlak ve eğitimde ki kaybolan her saniye bir daha telafi edilemez. Eğitim herşeyden önemlidir. Eğitimin birey ve toplum hayatındaki önemi tartışılmaz bir gerçektir. Eğitimin amacı, sadece bireyleri belli bilgi ve becerilerle donatmak değil, aynı zamanda onların hayatı daha iyi anlama, eleştirel düşünme ve topluma fayda sağlama kapasitelerini geliştirmektir. Bu bağlamda eğitim, bireyin kendini gerçekleştirme yolunda en önemli araçlardan biridir. Eğitim, insanları sadece meslek sahibi yapmakla kalmaz; aynı zamanda kişisel gelişimlerine de katkı sağlar. Okullarda alınan eğitim, bireyin dünyaya bakış açısını şekillendirir, değerlerini geliştirir ve onları birer bilinçli vatandaş haline getirir. Eğitim sayesinde insanlar, toplumsal sorunlara çözüm üretebilecek, demokratik süreçlere katılabilecek ve çevrelerinde fark yaratabilecek donanıma sahip olurlar. Bu nedenle, eğitim sistemine yapılan her yatırım, aslında bir ülkenin geleceğine yapılan en değerli yatırımdır. Anlayacağımız hayırseverler tarafından ilçeye kazandırılacak bu kurum çok çok önemli. Eskil bazen olumsuz haberlerle gündeme geliyor.  Ama tüm bu olumsuz haberlerin yanında bu güzel çalışmaların olması bizleri sevindiriyor. İlçemize bu iki kurumu kazandıranlardan Allah razı olsun.
Ekleme Tarihi: 03 Ekim 2024 - Perşembe

Eğitim ve Eskil

Eskil haftabaşı iki güzel etkinliğe av sahipliği yaptı.
Aksaray valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray milletvekili Cengiz Aydoğdu ve bir çok ismin katılımıyla, Eskil eğitiminin inşaatında kilit taş görevi görecek iki eğitim kurumunun açılışı yapıldı.
Birisi hayırsever Murtaza Yarar tarafından yaptırılan 4-6 yaş arası Kuran Kursu'nun açılışı, bir diğeri ise yine bir hayırsever isim olan Ali, Ermiş tarafından inşaatına başlanılan Ali Ermiş ilkokulu temel atma töreni.
Eskil bir çok programa ev sahipliği yaptı. Bütün programların içinde en önemlileri bunlar.
Çünkü eğitime yatırım geleceğe yatırımdır.
Ekonomi bir şekilde düzelebilir. 
Tarımdaki sıkıntı bir şekilde giderilebilir.
Ama ahlak ve eğitimde ki kaybolan her saniye bir daha telafi edilemez.
Eğitim herşeyden önemlidir.
Eğitimin birey ve toplum hayatındaki önemi tartışılmaz bir gerçektir. Eğitimin amacı, sadece bireyleri belli bilgi ve becerilerle donatmak değil, aynı zamanda onların hayatı daha iyi anlama, eleştirel düşünme ve topluma fayda sağlama kapasitelerini geliştirmektir. Bu bağlamda eğitim, bireyin kendini gerçekleştirme yolunda en önemli araçlardan biridir.

Eğitim, insanları sadece meslek sahibi yapmakla kalmaz; aynı zamanda kişisel gelişimlerine de katkı sağlar. Okullarda alınan eğitim, bireyin dünyaya bakış açısını şekillendirir, değerlerini geliştirir ve onları birer bilinçli vatandaş haline getirir. Eğitim sayesinde insanlar, toplumsal sorunlara çözüm üretebilecek, demokratik süreçlere katılabilecek ve çevrelerinde fark yaratabilecek donanıma sahip olurlar.
Bu nedenle, eğitim sistemine yapılan her yatırım, aslında bir ülkenin geleceğine yapılan en değerli yatırımdır.
Anlayacağımız hayırseverler tarafından ilçeye kazandırılacak bu kurum çok çok önemli.
Eskil bazen olumsuz haberlerle gündeme geliyor. 
Ama tüm bu olumsuz haberlerin yanında bu güzel çalışmaların olması bizleri sevindiriyor.
İlçemize bu iki kurumu kazandıranlardan Allah razı olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve eskilgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.