Hilmi YOL
Köşe Yazarı
Hilmi YOL
 

Çok lafını etmiştik, Çoook

Eskil geçtiğimiz günlerde güzel bir programa ev sahipliği yaptı. Aksaray valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Ak Parti milletvekillleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy ilçemizi ziyaret ettiler. Ak Parti yeni ilçe başkanlığının açılışı bir yana, Tuzgölü Organize Sanayi Bölgesi için yapılan program cana değerdi. İlimize yapılması için karar alınan ve kurulumu tamamlanan, Eskil, Sultanhanı ve Ortaköy Organize Sanayi Bölgelerinden birisi Tuzgölü Organize Sanayi Bölgesi. Kurulum aşamasında Eskil eski belediye başkanı Necati Belgemen ve yönetiminin, Ak Parti eski ilçe başkanı Ali Mutlu'nun en büyük eleştirildiği konuların başında geliyordu. Halkın bir kısmı OSB'nin yerini bir türlü kabullenememişti. Bir çok engele rağmen önceki yönetim  Tuzgölü OSB'nin kurulumunu tamamladı. O dönem Sultanhanı OSB için çeşitli açıklamalar yapılırken, Eskille ilgili bir çalışma olmaması vatandaşların tepkisine neden oluyordu. Seçim sonrası Sultanhanı OSB'de temel atma çalışmaları başlayacak derken, Eskil OSB'de arsa tahsisleri yapıldı ve çalışmaların önümüzde ki haftalarda başlaması bekleniyor. Organize Sanayi Bölgesinin orda olmasına karşı olanlar hala OSB'nin orada olmayacağını ve boş kalacağını iddia ediyorlar.  Ak Parti Aksaray milletvekili Cengiz Aydoğdu'ya yaklaşık 5 yıl önce bir programda, Eskil bölgesinde ki hazine arazileri ve su sorununu sormuştum. Kendisi bana, “ Onlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bizim asıl çalışmamız o bölgeyi sanayi yolunda ileri bir seviyeye çıkarmak “ demişti. Belki kısa zamanda beklenildiği gibi bir sonuç çıkmayacak, ama zaman içerisinde o bölgenin iyi bir sanayi alanı olacağı düşüncesindeyim. Eskil Belediye eski başkanı Necati Belgemen ve yönetimi, Ak Parti eski ilçe başkanı Ali Mutlu ve Aksaray eski valisi Hamza Aydoğdu'nun Tuzgölü Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasında emekleri oldukça fazla. Hani bir Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü var, “Cumhuriyeti biz kurduk, sizler yaşatacaksınız” diye. Tuzgölü Organize Sanayi Bölgesini yukarıdaki isimler kurdu, bundan sonra gelenlerde yaşatacak.
Ekleme Tarihi: 04 Temmuz 2024 - Perşembe

Çok lafını etmiştik, Çoook

Eskil geçtiğimiz günlerde güzel bir programa ev sahipliği yaptı.
Aksaray valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Ak Parti milletvekillleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy ilçemizi ziyaret ettiler.
Ak Parti yeni ilçe başkanlığının açılışı bir yana, Tuzgölü Organize Sanayi Bölgesi için yapılan program cana değerdi.
İlimize yapılması için karar alınan ve kurulumu tamamlanan, Eskil, Sultanhanı ve Ortaköy Organize Sanayi Bölgelerinden birisi Tuzgölü Organize Sanayi Bölgesi. Kurulum aşamasında Eskil eski belediye başkanı Necati Belgemen ve yönetiminin, Ak Parti eski ilçe başkanı Ali Mutlu'nun en büyük eleştirildiği konuların başında geliyordu.
Halkın bir kısmı OSB'nin yerini bir türlü kabullenememişti. Bir çok engele rağmen önceki yönetim  Tuzgölü OSB'nin kurulumunu tamamladı.
O dönem Sultanhanı OSB için çeşitli açıklamalar yapılırken, Eskille ilgili bir çalışma olmaması vatandaşların tepkisine neden oluyordu.
Seçim sonrası Sultanhanı OSB'de temel atma çalışmaları başlayacak derken, Eskil OSB'de arsa tahsisleri yapıldı ve çalışmaların önümüzde ki haftalarda başlaması bekleniyor.
Organize Sanayi Bölgesinin orda olmasına karşı olanlar hala OSB'nin orada olmayacağını ve boş kalacağını iddia ediyorlar. 
Ak Parti Aksaray milletvekili Cengiz Aydoğdu'ya yaklaşık 5 yıl önce bir programda, Eskil bölgesinde ki hazine arazileri ve su sorununu sormuştum. Kendisi bana, “ Onlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bizim asıl çalışmamız o bölgeyi sanayi yolunda ileri bir seviyeye çıkarmak “ demişti.
Belki kısa zamanda beklenildiği gibi bir sonuç çıkmayacak, ama zaman içerisinde o bölgenin iyi bir sanayi alanı olacağı düşüncesindeyim.
Eskil Belediye eski başkanı Necati Belgemen ve yönetimi, Ak Parti eski ilçe başkanı Ali Mutlu ve Aksaray eski valisi Hamza Aydoğdu'nun Tuzgölü Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasında emekleri oldukça fazla.
Hani bir Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü var,
“Cumhuriyeti biz kurduk, sizler yaşatacaksınız” diye.
Tuzgölü Organize Sanayi Bölgesini yukarıdaki isimler kurdu, bundan sonra gelenlerde yaşatacak.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve eskilgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.