Hilmi YOL
Köşe Yazarı
Hilmi YOL
 

Yeniden merhaba

Kıymetli okurlarım; Uzun bir aradan sonra tekrar Merhaba. Yaklaşık 20 yıldır ilçemizde gazetecilik yapmaktayım. Daima sorunları dile getiren bir görev üstlendim. Öyle ya sorunları dile getiriyoruz, bunun yanında çözüm yollarının da dile getirilmesi gerekirdi. Ve o görevi de üstlendik. Artık bu sorunların çözümü , için bir şeyler yapmak gerekirdi. Bu düşünceyle Eskil Belediye meclis üyeliği ile siyasete girdim. Benim ve bir çok vatandaşın gözünde siyasetçi ya ekonomik yönden güçlü olmalı, yada kalabalık bir aile kitlesi olmalıydı. Siyasete girdiğim ilk yıllarda bunun yanlış olduğu kanaatine vardım. Hem ekonomik yönden güçlü değildim, hemde arkamda ciddi bir oy potansiyeline sahip güçlü bir akraba topluluğum yoktu. Nasıl oldu da ben siyasete girmiştim. Dedim, demek ki Eskil’de artık siyasi düşünceler değişmiş. Artık herkes siyasete girebiliyormuş. Sayılı gün çabuk geçti ve tekrar yerel seçimler yaklaştık. Artık hizmet çıtamı bir kademe daha yükseltmek istedim. Amacım ilçemize ve ilçemiz insanına bir nebze dahi olsa faydalı olmaktı. Bu nedenle meclis üyesi arkadaşlarımızın da desteğiyle, İl Genel Meclis üyesi aday adayı oldum. Tabiki süreç biraz uzun ama bu süreçte bana bir çok kişi, “ Seni harcarlar, sana il genel yedirmezler gibi söylemlerde bulundularsa da ben pek aldırış etmedim. Çünkü artık Eskil’de siyasi düşünce değişmişti. İnsanlar yeni isimler yeni kişiler görmek istiyordu. Dedik ya süreç uzun diye. Mustafa Zavlak’ın aday adayı olması Ali Mutlu’nun aday adayı olması derken, teşkilatın istifası parti teşkilatının tabiri yerindeyse sahipsiz kalması derken, Sıralama bir sendi, iki bendi derken döndük dolaştık geldiiik en başa. Şimdi süreç çok uzun. Uzun uzun anlatıp zamanınızı almama hiç gerek yok. Neyse kıymetli okurlarım kısacası Eskil’de siyasi düşünce daha değişmemiş. Senin istediğin kadar projen olsun, memleket için çalışmaya heveslen boş . Bizler aday yapılsak seçimi kazansak sabah çarşı karışır  elimizden yine alınır. Biz yine sorunları ve çözümleri dile getiren mekanizma olmaya devam edeceğiz. Bundan sonra rabbim nasip ederse her hafta köşemizde elimizden geldiği kadar, dilimizin döndüğü kadar sizlerle olmaya devam edeceğiz. Bakarsınız bir gün devran döner bizimde Facebook’a attığımız Cuma mesajı beşyüzün üzerinde beğenilir, işte o zaman bizde siyasete başlarız. Neyse buda baya baya uzun zaman alacağa benziyor. :)  
Ekleme Tarihi: 24 Mayıs 2024 - Cuma

Yeniden merhaba

Kıymetli okurlarım;

Uzun bir aradan sonra tekrar Merhaba.

Yaklaşık 20 yıldır ilçemizde gazetecilik yapmaktayım. Daima sorunları dile getiren bir görev üstlendim. Öyle ya sorunları dile getiriyoruz, bunun yanında çözüm yollarının da dile getirilmesi gerekirdi. Ve o görevi de üstlendik. Artık bu sorunların çözümü , için bir şeyler yapmak gerekirdi.

Bu düşünceyle Eskil Belediye meclis üyeliği ile siyasete girdim. Benim ve bir çok vatandaşın gözünde siyasetçi ya ekonomik yönden güçlü olmalı, yada kalabalık bir aile kitlesi olmalıydı. Siyasete girdiğim ilk yıllarda bunun yanlış olduğu kanaatine vardım.

Hem ekonomik yönden güçlü değildim, hemde arkamda ciddi bir oy potansiyeline sahip güçlü bir akraba topluluğum yoktu.

Nasıl oldu da ben siyasete girmiştim.

Dedim, demek ki Eskil’de artık siyasi düşünceler değişmiş. Artık herkes siyasete girebiliyormuş.

Sayılı gün çabuk geçti ve tekrar yerel seçimler yaklaştık.

Artık hizmet çıtamı bir kademe daha yükseltmek istedim. Amacım ilçemize ve ilçemiz insanına bir nebze dahi olsa faydalı olmaktı. Bu nedenle meclis üyesi arkadaşlarımızın da desteğiyle, İl Genel Meclis üyesi aday adayı oldum.

Tabiki süreç biraz uzun ama bu süreçte bana bir çok kişi, “ Seni harcarlar, sana il genel yedirmezler gibi söylemlerde bulundularsa da ben pek aldırış etmedim.

Çünkü artık Eskil’de siyasi düşünce değişmişti.

İnsanlar yeni isimler yeni kişiler görmek istiyordu.

Dedik ya süreç uzun diye. Mustafa Zavlak’ın aday adayı olması Ali Mutlu’nun aday adayı olması derken, teşkilatın istifası parti teşkilatının tabiri yerindeyse sahipsiz kalması derken, Sıralama bir sendi, iki bendi derken döndük dolaştık geldiiik en başa.

Şimdi süreç çok uzun. Uzun uzun anlatıp zamanınızı almama hiç gerek yok.

Neyse kıymetli okurlarım kısacası Eskil’de siyasi düşünce daha değişmemiş. Senin istediğin kadar projen olsun, memleket için çalışmaya heveslen boş . Bizler aday yapılsak seçimi kazansak sabah çarşı karışır  elimizden yine alınır.

Biz yine sorunları ve çözümleri dile getiren mekanizma olmaya devam edeceğiz. Bundan sonra rabbim nasip ederse her hafta köşemizde elimizden geldiği kadar, dilimizin döndüğü kadar sizlerle olmaya devam edeceğiz.

Bakarsınız bir gün devran döner bizimde Facebook’a attığımız Cuma mesajı beşyüzün üzerinde beğenilir, işte o zaman bizde siyasete başlarız. Neyse buda baya baya uzun zaman alacağa benziyor. :)

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve eskilgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.