İl Sağlık Müdürlüğü Ne Zaman Sahip Çıkacak?
İl Sağlık Müdürlüğü Ne Zaman Sahip Çıkacak?
Eskil ve bölgesi de dahil olmak üzere yaklaşık 70 binden daha fazla nüfusa hizmet veren Eskil Devlet Hastanesi...
Eskil ve bölgesi de dahil olmak üzere yaklaşık 70 binden daha fazla nüfusa hizmet veren Eskil Devlet Hastanesi son günlerde, İl Sağlık Müdürlüğünün ilgisizliği sonucu adeta Sağlık Ocağı durumuna getirildi. Aksaray’ın hastaneye hiç sahip çıkmadığını düşünen vatandaşlar,” Burası ilçe. Ortaköy halkı ne kadar değerliyse, Eskil halkı da o kadar değerli. Artık çifte standardı bırakın” diye tepkilerini dile getirdiler. İlçemizin önemli sağlık kuruluşu olan Eskil Devlet Hastanesi geçtiğimiz yıllarda sınıf atlamıştı. Eskil Devlet Hastanesinin sınıf atlamasıyla birlikte, hem kalitesinin artacağı, hemde daha iyi hizmet vereceği düşünülmeye başlanmıştı. Ama aradan geçen zamana rağmen hastanede gelişme olmadığı gibi, Aksaray’ın ilgisizliği sayesinde hastane adeta acil servis haline getirildi.
Eskil Devlet Hastanesi D sınıfından C Sınıfına Yükselmişti
Eskil Devlet Hastanesinin 2018 yılında sınıf atlaması, büyük bir coşkuyla karşılanmıştı. Sınıf atlaması Eskil Devlet Hastanesine ciddi bir şey kazandırmadı. Eskil Devlet Hastanesinde, bir çok dalda doktorun hizmet vermesi bekleniyordu. İlk zamanlar, kısa bir süre görevlendirmeyle haftada bir gün ortopedi, göz doktorları geliyordu. Hastanede son zamanlarda sadece diş doktoru, dahiliye ve çocuk doktoru dışında doktorun olmaması vatandaşın ciddi tepkisine neden oluyor. C Kategorisinde bir hastanede, Göz Doktoru, Kulak Burun Boğaz Doktoru ( KBB), Üroloji Uzmanı, Radyoloji Uzmanı, haricinde, 2 (iki) Genel Cerrah Uzmanı, 2(iki) Kadın Doğum Uzmanı, 2(iki) Dâhiliye Uzmanı, 2(iki) Çocuk uzman Doktoru, Acil Serviste ise 11 pratisyen bulunması gerekmektedir. Eskil Devlet Hastanesinde ki doktor sayısı beklenenin bile altında.
Ortaköy Devlet Hastanesinde Doktor Sıkıntısı Yok Denecek Kadar Az
Eskil’e eş Ortaköy Devlet Hastanesinde doktor sıkıntısı yok denecek kadar az. Hastanede Dahili ve Cerrahi birimler olmak üzere yaklaşık 22 uzman doktor görev yapmakta. Yapılan araştırmada doktorların sürekli görev yaptığı öğrenildi. Eskil Devlet Hastanesinde ise ciddi manada doktor sıkıntısı olduğu, doktor sayısının 10 , görev yapan doktorların beklenenden daha fazla hizmet etmek zorunda kaldıkları, bazı doktorların sadece haftada bir gün geldiği öğrenildi. Konuyla ilgili tepkilerini dile getiren vatandaşlar,” Bizim hastanemizde ciddi bir doktor sıkıntısı var. Gelen uzman doktor en kısa zamanda kaçmanın yolunu arıyor. Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü veya ilgili kurum hangisiyse Hastaneyle ilgilenmiyor. Görülen o ki hastane yönetimi kendi başının çaresine bakmaya bırakılmış durumda. Buna birde kişisel çatışmalar eklenince olan vatandaşımıza oluyor. Artık gerçekten hastane olmasını istiyoruz. Ortaköy Devlet Hastanesinin aldığı hizmetin yarısına bile razıyız” dediler.
Eskil Devlet Hastanesinde bulunan iki adet diyaliz ünitesi Aksaray’a gönderildi.
Eskil Devlet Hastanesinde bulunan diyaliz ünitelerinden ikisinin geçici olarak Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildiği öğrenildi.
Eskil Devlet Hastanesinde diyaliz hastalarının faydalanabilmesi için, diyaliz üniteleri alınmıştı. Hastanede bulunan ünitelerden ikisini Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü talep etti. Taleplerin ardından yetkililerin araya girmesi sonucu, Eskil Devlet Hastanesinde bulunan ünitelerden ikisi emanete gönderildi. Yapılan araştırmamıza göre, Aksaray’a gelecek olan yeni üniteler gelene kadar, bir ay gibi bir süre iki adet diyaliz ünitesinin Aksaray’da duracağı ve tekrarında Eskil Devlet Hastanesine iade edileceği öğrenildi.
Aksaray ve Konya Ovasında olan İlçemizde Sadece 2 Ambulans Var
Aksaray ve Konya ovası arasında bulunan Eskil ve bölgesine sadece 2 adet Acil servis ambulansı hizmet ediyor. Ambulanslardan birisi merkezde, diğeri ise Bozcamahmut yaylasında bulunan 112 biriminde. İki ambulansın yetersiz olduğunu ifade eden vatandaşlar, “ Geçtiğimiz günlerde bir bayan acil şekilde hastalandı. Merkez de sadece bir ambulans var. O ambulansta görevde olduğu için başka yerden ambulans beklemek zorunda kaldı. Buda gecikmelere neden oluyor. Eğer ikinci bir ambulansımız olsa, hastaya daha erken müdahale edilmiş olacaktı. Eskil oldukça geniş bir araziye sahip yer. En azından merkezde 2 ambulans olmalı. Eskil gibi nüfusu her geçen gün artan bir ilçeye artık sağlık açısından gereken önem verilmeli” diye tepkilerini dile getirdiler.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.