İlaçlamaya Dikkat
İlaçlamaya Dikkat
Bahar aylarının gelmesi ile birlikte tarlada iz bırakmaya başlayan çiftçiler, ekinleri yabani otlara karşı ilaçlamaya hazırlanıyor.
Uzmanından hububat üreticisine önemli "ilaç" uyarısı
Bahar aylarının gelmesi ile birlikte tarlada iz bırakmaya başlayan çiftçiler, ekinleri yabani otlara karşı ilaçlamaya hazırlanıyor.
Hububatta yapılacak ilaçlama, gübreleme, sulama işlemlerinin doğrudan verimi ve kaliteyi etkilediğini kaydeden Eskil Ziraat Odası Genel Sekreteri ve Tarım Danışmanı Vedat Belgemen, yanlış yapılan işlemlerin hububattaki verim ve kalitenin düşmesine neden olabileceğini belirtti.
İlaçlamada önemli unsurlar!
Hastalık, zararlı haşere yada yabani otlara karşı doğru teşhis, ilaç, kullanılacak doz, ilaçlama zamanı ve ilaçlamada kullanılacak ekipmanlar çok önemli olduğunu ifade eden Belgemen, ''İlaçlama yaparken başarılı olunması için dikkat edilmesi gereken kurallar var. Yetiştirilen hububatlarda hastalık, zararlı haşere yada yabani otlara karşı doğru teşhis, ilaç, kullanılacak doz, ilaçlama zamanı ve ilaçlamada kullanılacak ekipmanlar çok önemli. Hububattaki sorunları çözmenin temelinde yapılacak işlemlerin doğru olması gerekir. Yanlış yapılan işlemler doğrudan verim ve kaliteyi etkileyebilir ve bir sezonun kötü gitmesine neden olabilir. Çiftçilerimizin ilaçlama zamanlarında tüm işlemleri doğru zamanda yapması gerekir.'' dedi.
İlaç ile bitki besleme asla birlikte atılmamalı
İlaçlama yaparken; ilaç dışında hormon, bitki besleme gibi başka madde asla ekine atılmamalıdır diyen Belgemen, "İlaç atıldığında bitki stomalarını kapadığı için atılan bitki beslemenin bitkiye hiçbir faydası olmayacaktır. Bu olsa olsa sadece israftır. O nedenle kıymetli çiftçilerimiz ekin ilacını tek olarak atmalı ve ilaçla ile birlikte başka hiçbir madde katmamalıdır." diye konuştu.
Belgemen, ürününe bitki besleme atmak isteyen çiftçilerin en az 72 saat sonra tarlaya uygulayabileceklerini sözlerine ekledi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.