Eğitimde önemli bir gün

 Eskil İlçe Müftülüğü 4-6 yaş Kuran Kursu'nun açılışı ve Eskil Ali Ermiş İlkokulu'nun temel atma töreni yapıldı. Hayırsever Murtaza Yarar'ın katkılarıyla tamamlanan Kuran Kursu'nun, ilçedeki çocukların dini ve ahlaki eğitimine katkı sağlaması bekleniyor.
Açılışta konuşan Vali Kumbuzoğlu, “Bu kurs, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ahlaklı ve erdemli bireyler olarak yetişmesine önemli bir katkı sağlayacak. Çocuklarımızın iyi bireyler olarak topluma kazandırılması amacıyla yapılan bu tür eğitim çalışmaları büyük önem taşımaktadır.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, kursun, genç nesillere değerler eğitimi vermekte önemli bir rol üstleneceğini vurguladı.
Kuran Kursu'nun hayırlara vesile olmasını dileyen Kumbuzoğlu, kursun sadece dini eğitim değil, aynı zamanda çocukların sosyal gelişimlerine de katkı sunacağına dikkat çekti.
Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise, “Kur'an Kursu'nun hayırlara vesile olmasını temenni ediyor; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ahlaklı ve erdemli bireyler olarak yetişmesini temenni ediyoruz.” dedi. Ayrıca, ilçeye kazandırılacak yeni bir eğitim kurumu olan Eskil Ali Ermiş İlkokulu'nun temel atma töreni de gerçekleştirildi. Törende, konuşan Vali Kumbuzoğlu, “Eğitim, bir toplumun gelişiminde en önemli unsurlardan biridir. Hayırseverlerimizin desteğiyle yapılan bu okul, genç nesillerin daha iyi bir eğitim almasına katkı sağlayacak. Eğitim camiamıza hayırlı olsun.” dedi. Hayırsever Ali Ermiş de, “İlçemizin eğitim seviyesini artırmak için böyle bir projeye imza atmak beni mutlu ediyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için her türlü desteği vermeye hazırım.” ifadelerini kullandı.
Eskilli hayırseverlerin Eskil'e yaptıkları bu iki büyük katkı başta Eskil halkı olmak üzere tüm Aksaray tarafından büyük bir takdirle karşılandı.
Eskil ilçesinde gerçekleştirilen törenlere, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Al Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Eskil Kaymakamı Fuat Yurddaş, Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, Eskil İlçe Başkanı Bayram Yalvaç, İl Müftüsü Veysel Işıldar, hayırsever iş insanı Ali Ermiş, il genel meclis üyeleri ve Eskilli vatandaşlar katıldı. 
Haber: Nuri Mutlu