Eskilliler İsrail’in Gazze saldırılarına sessiz kalmadı

Eskil'de ikindi namazı sonrası toplanan vatandaşlar, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınamak amacıyla Eskil Sarı Cami önünden başlayarak çarşı merkezine kadar yürüdü.

Eskil’de, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki gösteren vatandaşlar, Eskil STK Platformu öncülüğünde büyük bir yürüyüş düzenledi. İkindi namazı sonrası Sarı Camii önünde toplanan grup, ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla, İsrail’in saldırılarını kınayan sloganlar atarak Eskil Çarşı merkezine kadar yürüdü.

Meydanda toplanan kalabalığa, yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılar şiddetle kınandı. Görmez, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün burada, Şehid İsmail Heniye’nin vasiyetini yerine getirmek ve Gazze’li kardeşlerimizin sesi olmak için toplandık. Siyonist İsrail rejimi, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştiriyor. 40 bin kardeşimizi alçakça katletti, 100 binden fazla kardeşimiz de yaralı. Gazze’de yaşanan soykırım bir an önce durdurulmalıdır. Derhal ateşkes sağlanmalı ve insani yardımın önü açılmalıdır. ABD ve diğer ülkelerin soykırıma silah desteği durdurulmalıdır” denildi.

 

Yapılan açıklamada, ayrıca dünya liderlerine ve İslam ülkelerine seslenerek, “Gün; zulme, siyonizme, emperyalizme karşı bir olma, vahdet şuuruyla bir araya gelme günüdür. Filistin Gönüllüleri kardeşlerimiz katılımlarınız için çok teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Programda Kuran'ı Kerim'in okunmasının ardından dualar yapıldı. Program Özgür Filistin sloganlarıyla sona erdi