Eskilli genç isimden önemli başarı

İzmir 'de yapılan U 14 Türkiye Şampiyonası (SEM) seçmelerinde: Eskil İkizceli Yaşar Kırkıl'dan önemli başarı. Kırkıl atletizm 800 metrede Türkiye Üçüncüsü oldu.
Yaşar Kırkıl, bu derecesiyle Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) sporcusu olmaya hak kazandı. Öte yandan Aksaray'dan Semanur Köksal da 3000 metre yürüyüş branşında Türkiye Birincisi olarak SEM'e seçilen bir başka isim oldu.
Eskill Çokum Yaylası'ndan Ayşe Erkal da, geçtiğimiz günlerde 3'lü branşta (60 metre koşu, uzun atlama, fırlatma topu) derece yaparak SEM'e seçilmişti.
Eskilli başarılı antrenör Ayhan Sağlam, "Her iki sporcumuzun başarısıyla gurur duyduk. İnşallah daha iyi yerlerde kendilerini göreceğiz. Her iki sporcumuzu bir yıl süreyle SEM sporcusu oldu. Bu süreçte maaş alacaklar ve spor araç gereçleri devletimizce karşılanacaktır. Bir yıl sonra yeniden sınava girecekler ve başarı göstermeleri halinde bu süreç bir yıllık periyodlar halinde sürecektir." Dedi.
SEM hakkında da bilgi veren Sağlam sözlerini şöyle tamamladı, "Sporcu öğrencilere gerekli destekler sağlanarak sportif performanslarını artırmak ve Türk sporuna başarılı yeni sporcular kazandırmak amacıyla Sporcu Eğitim Merkezleri kurulmuştur. 1987-1988 yıllarında Denizli, Tokat, Sivas ve Bolu illerinde Güreş Eğitim Merkezleri adı ile açılmış ve 204 sporcu öğrenci ile faaliyetlerine başlamış olup, 2002 yılında 28 merkezde hizmet verirken, 2022 yılında 46 Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 49 merkezde faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye genelinde 16 olimpik spor branşında sporcu seçmeleri yapılarak 46 il 49 merkezde faaliyetlerini sürdürmektedir. 81 ile yayılacak şekilde faaliyetlerin devam edilmesi planlanmaktadır." diye sözlerini tamamladı.

deneme bonusu