Eskilli öğrenciden gurbette büyük başarı!

21 Nisan 2024 tarihinde yapılan Parasız Yatılılık Bursluluk Sınavı (PYBS) sonuçları açıklandı. Sınavda bütün soruları doğru yaparak 500 tam puan alan Eskilli öğrenci Türkiye birincisi oldu.

"PYBS'de Edebali Ortaokulu 5'inci Sınıf Öğrencisi Bilecik'te ikamet eden Karakaya ailesinin kızları Aynur Karakaya Tam Puan Alarak Türkiye Birincisi Oldu."

Bayramdüğün Köyü'nden anne Vesile (Keskin) Karakaya ile Kökez Köyü'nden baba Astsubay İsmail Karakaya ikamet ettikleri Bilecik'te kızlarının başarısıyla büyük mutluluk yaşadı.

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da Vesile Karakaya'nın başarısı tebrik edildi. Açıklama şu şekilde, "İlimiz Edebali Ortaokulu öğrencisi Aynur Karakaya PYBS' de 500 tam puan alarak 5'inci sınıflar türkiye birincisi oldu. PYBS'de tüm soruları doğru olarak cevaplayıp Türkiye Birincisi olan öğrencimiz Aynur Karakaya’yı ve sınavda başarılı olan diğer öğrencileri tebrik eden Okul Müdürümüz Adem Eren, "Bu başarı bir takım çalışmasıdır. Okulumuz akademik başarısıyla öne çıkmış okuldur ve bu yıl kuruluşunun 100. Yılını kutluyor. Bu yıl da yine Türkiye birincisi çıkartarak, başarısını perçinlemiştir. İdarecisinden öğretmenine, velisinden yardımcı personele kadar eğitim ailemizin üstün emeklerinin karşılığıdır. Vesile Karakaya ile birlikte sınavda başarı gösteren öğrencilerimizi kutluyor, emeği geçenleri ve velilerimizi ise tebrik ediyorum." denildi.