İsmail Şahin'den Niyazi Alçay'a tepki!

2024 mahalli idareler seçimleri öncesi  Milliyetçi Hareket Partisinde adaylık süreci devam ediyor. Başvuru sürecinin bitmesiyle Şerafettin Meral, Niyazi Alçay, İsmail Şahin, Mustafa Ceylan ve Recep Çelen adaylık için başvuran 5 isim olduğu kamuoyuna duyurulmuştu.

Bu aday adayları arasında bulunan ve MHP’nin İlçe Başkanlığı dahil birçok kademesinde bulunan İsmail Şahin, daha önceden MHP’den Belediye Başkanlığını kazanan Niyazi Alçay için ağır ifadelerde bulundu.

MHP Eskil Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Şahin yaptığı açıklamada, “MHP’de kendim de uzun süreler boyunca ilçe başkanlığı görevini yapıtım. MHP’nin diğer kademelerinde de bulundum. O günden bu güne kadar, partimin yanında emrinde oldum. Bir santim ne ileriye ne de geriye kayma olmadı. Şu anda MHP’den Eskil İlçe Belediye Başkanı Aday Adayıyım. Benim gibi dört arkadaşım daha aday adayı. Bu isimlerden Niyazi Alçay’ın aday adaylığı hem benim hem de Eskil’deki diğer kişilerin içerisine sinmedi. Çünkü MHP’den Belediye Başkanı seçildi ve ardından “Ben referandum da hayıra çalışmam evet diyeceğim diyerek” AK Parti’ye gitti. Kısacası partiye ihanet etti. Milletin babasından, ailesinden kalma arsalarını; kendi aldığı arsaları 18’inci madde ile belediye tarafından hisse konunca halkın içerisine sinmedi. Arsaların bir kısmı maliyede, bir kısmı  belediye de bir kısmı da başka vatandaşalar gitti. Vatandaşlar bundan dolayı maddi ve manevi zarara uğradı. Yaptığı işin kanunda hiçbir yeri yoktur, bununla ilgili bölge idaresinde örnek kararı vardır. 18’inci madde mahkemeye verildi ve mahkeme iptal. Toplulaştırma zamanında da aynı şekilde bir kısım vatandaşın menfaatine uyacak şekilde hazine arazileri yerlerinden oynatıldı ve şimdi birçok yaylada bulunan hazine yerinden gittiği için yıllardır vatandaşın ecrimi silini ödediği tarlayı şimdi kullanamıyor. Ve son olarak Niyazi Alçay, bundan 15 gün önce, temayül yoklamasında AK Parti adayları üzerine oy kullandı ve şimdi MHP’den aday olduğunu ifade ediyor. Bunları yapan kişi, çarşıda pazarda hayıflanmadan dolaşıyor. Mehmet Akif Ersoy’da bunun gibi durumları şu şekilde özetlemiş:

"Ne ibret yok mu? Bir bilsen, kızarmak bilmeyen çehren

Bırak yaptığı işi evladım, sen ilkin bir hayâ öğren"

Burada konuştuğumuz konuları yazılı olarak Sayın Milletvekilimize ve MHP Aksaray İl Başkanımıza verdik. Buradan da değerli Eskil halkına, bu konular iletmek istedim, saygılarımı sunuyorum. Milletvekilimize ve İl Başkanlığına sunulan belgeleri ıslak imzalı olarak aşağıda sizlerin takdirine sunuyorum." dedi