Hesaplar yeniden yapılıyor

 Aday olmasına mutlak gözüyle bakılan Belgemen'in aday değilim açıklamasıyla birlikte, gözler mevcut aday adaylarına çevrildi. Mevcut aday adaylarının hepsi adayım sinyalini verdi. Adayların hepsi aday adayım durumundan tam adayım durumuna geçerken, aday listesine bir yenisi daha eklendi.
Eskil Belediye başkanı Necati Belgemen'in aday olmayacağım açıklamasının ardından ilçede siyaset iyiden iyiye alevlendi. Daha önceden Milliyetçi Hareket Partisinden belediye başkan ve milletvekili adayı olan Mustafa Zavlak, aday olacağı parti konusunda değişikliğe giderek Ak Parti'den aday adaylık başvurusunda bulundu. Kulislerde Ak Partinin kesin adayının Mustafa Zavak olduğunun konuşulmasının ardından, Ak Partiye başvuru yapan ikinci isim OSB müdürü Ali Mutlu oldu.
Öte yandan daha önceden aday olmak için istifa eden Mustafa Ceylan'ın adaylığı devam ediyor. Adaylığı için istifa ettiğini ifade eden Ceylan,” Ben adayım. MHP'ye aday adaylık başvurusunda bulunacağım. Eğer sıra alamadığım taktirde başka partiden adaylığım devam edecek. Amacım ilçeme hizmet etmek. Bu nedenle adaylığım sonuna kadar sürecek” dedi. 
Aday adaylık başvurusu için net bir parti ismi vermeyen bir diğer eğitimci Recep Çelen,” Önümüzde ki hafta aday adayı olmak için görevimden istifa edeceğim. Adaylık için net bir parti belirlemedim. Fakat ben aday adayı değil adayım. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Demokrtik bir seçim olacağından hiç şüphem yok. Tüm siyasi arkadaşlara başarılar dilerim. Benim yolum sonuna kadar devam edecek” dedi.
Uzun yıllar Eskil siyasetinde yeralan eski başkanlardan Şerafettin Meral, Milliyetçi Hareket Partisinden aday adaylık başvurusunda bulunacak bir diğer isim. Hakkında adaylıktan çekilecek söylentilerine tepki gösteren Meral,” Adaylıktan çekilmem gibi bir durum söz konusu değil. Şu anda ilçemizde siyasi olarak güzel bir ortam var. Hakkımda zaman zaman söylentiler çıkıyor. Aday olamayacak. Bir başka aday üstünde birlşemek için çekilecek gibisinden. Bizim parolamız vardı. Yapılmayanı yapmak için geliyoruz diye. Evet yapılmayanı yapmak için sonuna kadar adayım. MHP'den başvuru yapacağım. Parti yetkililerinin değerlendirmeleri sonucu verilecek karar çok değerlidir. dedi.
İlk adaylığını açıklayan isim olan genç isim veteriner Mehmet Meral adaylığına kaldığı yerden devam ediyor. Hiç bir siyasi parti ve oluşumda olmadığını ifade eden Meral,” Ben bağımsız adayım. Adaylığım sonuna kadar devam ediyor” dedi.
Daha önceden farklı zamanlarda siyasete giren ve Eskil'in bildiği isim İsmail Şahin Eskil Belediye başkan aday adaylığı için  MHP'ye başvuracağını açıklayan bir diğer isim oldu. 
İki dönem Eskil'de belediye başkanlığı yapan eski başkan Niyazi Alçay geçtiğimiz hafta başkan Belgemen'in açıklamasını yerinde bulmuş ve yaptığı hizmeterden dolayı teşekkür etmişti. Mart 2024 seçimlerinde aday olacağı yönünde  söylentiler olan eski başkan Alçay'ın aday olacağına kesin bakılıyor. Niyazı Alçay son günlerde seçim çalışmalarına hız verdi. MHP kanadının Alçay'a teklif gönderdiği ve Alçay'ın değerlendirme aşamasında olduğu konuşulanlar arasında.
Öte yandan bir sürpriz isimde OSB müdürü Ali Mutlu oldu. Bir dönem Ak Parti'de Gençlik kolları başkanlığı ve ilçe başkanlığı yapan Mutlu, Ak Parti'ye Eskil belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulundu. 
Canlı yayında kimi destekleyeceğiniz sorusuna, “ Artık aday olmadığıma göre her vatandaş gibi bende bir kişiye oyumu atacağım” diyen ve her ortamda son güne kadar Eskil için çalışacağını ifade eden başkan Belgemen'in kimi destekleyeceği ve hangi konumda olacağı en çok sorulan sorular arasında.Haber: Nuri Mutlu