Aksaray tarımı masaya yatırıldı

Aksaray AK Parti Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Ortaköy Belediye Başkanı Ali Rıza Özdemir, Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, DSİ Şube Müdürü Ümit Ekinci, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı bakanlıkta ziyaret etti. 

Aksaray heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aksaray’ın sahip olduğu geniş tarım arazisiyle İç Anadolu’nun önemli tarım şehirleri arasında yer aldığını dile getirdi.

Vali Hamza Aydoğdu, Aksaray’ın yeni tarım odaklı projeleri olduğunu ve jeotermal su kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Aksaray için önem arz ettiğini belirtti.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray’ın bitki çeşitliliği konusunda üreticilerin alternatif tarım ürünlerine yöneldiğini ve tarımsal üretim miktarının her geçen yıl arttığını söyledi.

Ak parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Aksaray’ın bir tarım şehri olduğunu, Aksaray ve Türkiye ekonomisine çok büyük katkılar sağladığını, üretim ve istihdamda öncü iller arasında yer aldığını ifade ederek tarım sektöründeki üreticilerimizin üretimini arttırma adına teşviklerin arttırılarak desteklenmesi talebinde bulundu.


Toplantıya katılan Eskil Belediye başkan vekili Hilmi Yol, ilçemizde son yıllarda hızla çekilen yeraltı suyunu ve bölgeye dış havzadan su getirilmesi gerektiğini dile getirdi. Toplulaştırma yolunun halen 600 kilometresinin yapılmayı bekledigini dile getiren Yol, ilce genelinde yapılacak olan imar çalışması için bakan Yumaklı'dan destek istedi. Diğer belediye başkanları ise ilçelerinde yapmak istedikleri projeleri sıralayarak Bakan Yumaklı’dan destek talebinde bulundular.

Toplantının ardından Aksaray heyeti, desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür etti.